Elkészítés: Elsőként készítsük el a pácot: egy mozsárban törjük össze a szegfűborsot, a borsot és a szárított chilit – majd keverjük hozzá a barnacukrot és a mézet. Aprítsuk fel a zöldfűszereket, az újhagymát, a fokhagymát és a gyömbért, és keverjük ezt is a mézes fűszerkeverékhez, olívaolajjal lazítsuk.
A csirkecombokat vágjuk szét alsó és felső combokra, majd az elkészült páccal masszírozzuk be a húsokat. Célszerű ezt gumikesztyűben végezni, mert a chili igencsak csípős lehet. Hűtőben hagyjuk pácolódni.1-2 órát, de ha előre tudunk dolgozni, akár 1 egész éjszakát is.
A salátához egy keverőtálban forgassuk össze a paradicsomot, a hagymát és az avokádót az olívaolajjal és az ecettel, sózzuk, borsozzuk, végül szórjuk meg a friss bazsalikomlevelekkel.
A pácolt csirkecombok bőrös oldalukkal lefelé tegyük a grillre, és süssük puhára, közben folyamatosan forgatva, hogy minden oldala átsüljön. (Ha nem grillen sütjük, akkor sütőben 200 fokon, 30 perc alatt süssük.)
Amíg a csirke sül, készítsük el a lapos kenyeret. Egy nagyobb keverőtálban a sózott liszthez apránként adagoljuk a vizet, épp csak annyit, amennyit felvesz, a cél, hogy egy ruganyos tésztát kapjunk, alaposan dolgozzuk össze. Mikor kész, takarjuk le egy tiszta konyharuhával, és hagyjuk pihenni kb. 15 percig. Ezután egy nyújtódeszkán kerekítsünk a kezünkkel pingpong labda nagyságú golyókat, majd sodrófával nyújtsuk kb. palacsinta méretűre, nyomkodjuk a tésztába a vékony szeletekre vágott jalapeno paprikát. A lapos kenyeret grillrácson 3 perc alatt süssük aranybarnára mindkét oldalán.
Amikor a csirke megsült, facsarjuk rá egy lime levél, és tálaljuk a friss jalapenos lapos kenyérrel és az avokádós paradicsomsalátával.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.