Elkészítés: A szőlőt megmossuk, leszemezzük, majd egy kis edényben feltesszük a tűzre, egy krumplinyomóval megnyomkodjuk, hogy hamarabb összeessen, kevés vizet és cukrot adhatunk hozzá, felforraljuk, majd egy szűrőn átpaszírozzuk. A zselatint hideg vízbe áztatjuk, majd mikor megpuhult, kinyomkodjuk, és feloldjuk az átpasszírozott szőlőlében. Amikor kissé dermedni kezd, 4 pohárba elosztjuk, majd néhány órára hűtőbe tesszük.
A panna cottához a joghurtot botmixerrel összeturmixoljuk cukorral és 1 dl vízzel. A zselatint 10 percre hideg vízbe áztatjuk. 0,5 dl tejszínt forráspontig melegítünk, majd feloldjuk benne a kinyomkodott zselatint. Kissé lehűtjük, majd a joghurthoz keverjük. A szőlőzselére egyenletesen elosztjuk, majd visszatesszük néhány órára a hűtőbe.
Legvégül elkészítjük a mogyoróropogóst: a mogyorót egy sütőpapírral bélelt sütőlapra helyezzük, és 190 fokra előmelegített sütőben 10 perc alatt aranybarnára pirítjuk. Ezalatt egy száraz serpenyőben cukrot karamellizálunk, ha szükséges, 2 cl vizet adhatunk hozzá. A sütőből kivett mogyoróról a tenyerünk között lemorzsoljuk a héjat, tiszta sütőpapírra tesszük, majd rácsurgatjuk a karamellt, és hagyjuk megszilárdulni. Ezután a sütőpapírról könnyen leválik, elektromos aprítógépben, vagy klopfolóval durvára törjük.
Tálaláskor a réteges pohárkrémet megszórjuk a karamelles mogyoróval.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.