Elkészítés: Először az almákat meghámozzuk, a magházat eltávolítjuk, és szép vékonyabb gerezdekre szeleteljük. Citromlével egy kicsit ecseteljük le, hogy az alma ne barnuljon meg!
A tészta hozzávalóiból a szétválasztott tojások fehérjét a cukorral keményre verjük, utána hozzákeverjük a tojások sárgáját és apránként a többi hozzávalókat a kakaó kivételével.
A massza 2/3 részét a kibélelt tepsibe öntjük, a megmaradt 1/3 részbe keverjük a kakaót, és a sárga tésztára folyatjuk. Villával kicsit megcifrázzuk.
Előmelegített sütőbe tesszük, és addig sütjük, míg kezd egy kicsit megkötni a teteje. Ekkor kivesszük a sütőből, rárakosgatjuk az almacikkeket. Visszatesszük, és tűpróbáig sütjük. Majd hagyjuk kihűlni.
A pudingport a tejjel felfőzzük. A margarint a cukorral kihabosítjuk, és kanalanként a meleg pudingot belekeverjük. A tésztára simítjuk.
Dermedésig a hűtőben tároljuk.
Bevonhatjuk a tetejét teljesen csokimázzal. Én most csak lecsurgattam a csokit, darált mandulával díszítettem.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.