Elkészítés: A lisztet a vajjal és a sütőporral elmorzsoljuk. Hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot és a tojások sárgáját. Összegyúrjuk, majd 1 óráig hűvös helyen pihentetjük.
Ezután a tészta 2/3 részét közepes tepsi nagyságúra nyújtjuk, és kivajazott tepsibe fektetjük. Megkenjük a lekvárral.
A meggyet kimagozzuk és lecsöpögtetjük. (A befőttet szűrőbe öntjük, lecsöpögtetjük). Ízesítjük fahéjjal és szegfűszeggel, majd a lekvárral bekent tésztán egyenletesen elosztjuk.
A tojásfehérjét a porcukorral habosra keverjük (nem verjük fel!), és rásimítjuk a meggyre. A maradék 1/3 rész tésztából rácsot készítünk a habrétegre.
Előmelegített sütőben, légkeveréssel 190 fokon megsütjük. Megszórjuk vaníliás cukorral, és ha kihült, felszeleteljük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.