Dubarry-csirkemell
Klasszikus grízgaluska leves
Sárgaborsóleves füstölt hússal
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Zsemlegombóc
Rakott zöldbab darált hússal
Tárkonyos csirkeraguleves
Kínai szezámmagos csirke
Vadas marha
Körömpörkölt csülökkel
Finomfőzelék
Farsangi szalagos fánk
Kijevi csirkemell rizibizivel
Epres blondie
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Mákos guba
Klasszikus stíriai metélt
Klasszikus túrógombóc fahéjas tejföllel
Káposztás tészta egyszerűen
Babgulyás
Juhtúrós-fűszeres pogácsa recept
recept
Mester

Juhtúrós-fűszeres pogácsa

120 perc
0 adag
Megfizethető
5
2013. 05. 18.

Elkészítés

Elkészítés: A tejfölt meglangyosítjuk, elkeverjük cukorral, a morzsolt élesztővel, félretesszük néhány percre.

A lisztet munkalapra szitáljuk, szétmorzsoljuk benne a margarint és a juhtúrót, utána a tojás sárgáit, a fűszereket, és az élesztős tejfölt a sóval beledolgozzuk (lágy tésztát kapunk, szükség szerint lisztezzük).

Az összegyúrt tésztát letakarva 30 percig langyos helyen pihentetjük, majd kinyújtjuk, meghintjük a reszelt sajt 2/3 részével, és feltekerjük mint a bejglit. Konyharuhával letakarva újra pihentetjük kb. 20 percig.

Kb. ujjnyi vastagra kinyújtjuk, tetejét átlósan berácsozzuk, megkenjük tojással, rászórjuk a maradék sajtot, a köményt, és közepes pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.

Sütőpapírral bélelt nagy tepsibe kis távolságra sorakoztatjuk, és addig pihentetjük, ameddig a sütőt 220 fokra előmelegítjük, majd kb. 20 perc alatt a pogácsákat megsütjük.

Kihűlés után tálalhatjuk.

Megjegyzés
15 dkg teljes kiőrlésű rozsliszttel kevertem a lisztet, de ez nem fontos! A receptet és a fotót Gaby53 küldte. Köszönjük!

Recept értékelése

5 / 5

1 értékelés

Ajánljuk még

Tócsnipalacsinta
Recept
Egyszerű

Tócsnipalacsinta

20 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

|

14 órája

Házi vaníliasodó
Recept
Egyszerű

Házi vaníliasodó

10 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.19.

Tarhonya
Recept
Egyszerű

Tarhonya

25 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

|

2025.02.18.

Hajtogatott tepertős pogácsa
Recept
Mester

Hajtogatott tepertős pogácsa

195 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

|

2025.02.18.

Szaftos zsebes karaj
Recept
Rafinált

Szaftos zsebes karaj

250 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.17.

Songoku rétes
Recept
Egyszerű

Songoku rétes

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Lengyel Erika szerző profilképe

Lengyel Erika

|

2025.02.14.

Hasonló receptek

Tócsnipalacsinta recept
Recept
Egyszerű

Tócsnipalacsinta

20 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

|

14 órája

Friss receptek

Tócsnipalacsinta recept
Recept
Egyszerű

Tócsnipalacsinta

20 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

|

14 órája

Házi vaníliasodó recept
Recept
Egyszerű

Házi vaníliasodó

10 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.19.

Tarhonya recept
Recept
Egyszerű

Tarhonya

25 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

|

2025.02.18.

Hajtogatott tepertős pogácsa recept
Recept
Mester

Hajtogatott tepertős pogácsa

195 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

|

2025.02.18.

Szaftos zsebes karaj recept
Recept
Rafinált

Szaftos zsebes karaj

250 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.17.

Songoku rétes recept
Recept
Egyszerű

Songoku rétes

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Lengyel Erika szerző profilképe

Lengyel Erika

|

2025.02.14.

Házi majonéz recept
Recept
Egyszerű

Házi majonéz

5 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

|

2025.02.12.

Friss sztorik

Hozzávalók sikeresen mentve a bevásárlólistába!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.