Elkészítés: A tejfölt meglangyosítjuk, elkeverjük cukorral, a morzsolt élesztővel, félretesszük néhány percre.
A lisztet munkalapra szitáljuk, szétmorzsoljuk benne a margarint és a juhtúrót, utána a tojás sárgáit, a fűszereket, és az élesztős tejfölt a sóval beledolgozzuk (lágy tésztát kapunk, szükség szerint lisztezzük).
Az összegyúrt tésztát letakarva 30 percig langyos helyen pihentetjük, majd kinyújtjuk, meghintjük a reszelt sajt 2/3 részével, és feltekerjük mint a bejglit. Konyharuhával letakarva újra pihentetjük kb. 20 percig.
Kb. ujjnyi vastagra kinyújtjuk, tetejét átlósan berácsozzuk, megkenjük tojással, rászórjuk a maradék sajtot, a köményt, és közepes pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.
Sütőpapírral bélelt nagy tepsibe kis távolságra sorakoztatjuk, és addig pihentetjük, ameddig a sütőt 220 fokra előmelegítjük, majd kb. 20 perc alatt a pogácsákat megsütjük.
Kihűlés után tálalhatjuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.