Elkészítés: A tésztát enyhén sós vízben megfőzzük.
Egy nagy serpenyőben ropogósra lesütünk legalább 10 dkg – de 20-zig simán elmehetünk, ha hízókúrán vagyunk - szalonnát, ideális esetben van benne füstölt-főtt csemege és kolozsvári is. 1 vastaghúsú, nagytestű paprikát (lehet kaliforniai, de lehet csípős is, ha más nincs, a sima lecsópaprika is jó) apró kockákra vágunk. Minél színesebb a paprika – annál jobban fog mutatni az ételen. A paprikakockákat rádobjuk a már ropogós szalonnára, és pár percig sütögetjük. Ha már minden nagyon ropogós és forró, akkor ráborítjuk a lecsepegtetett tésztát és összekeverjük. A serpenyőt lefedjük és kicsit odaégetjük a tésztát. A copfocska nagyon jól reagál a leégetésre – pár percenként megkeverjük, és újabb felületeit égetjük oda – ezen nem azt kell érteni, hogy szénfekete kődarabokat csinálunk belőle, csak annyit, hogy a szalonnazsíron szép ropogós barna lesz a tészta.
Amikor a serpenyő egész tartalma száraz és serceg meg ropog, akkor elzárjuk a lángot, rámorzsoljuk a juhtúró nagy részét, és visszafedjük. Adjunk pár percet a juhtúrónak, hogy megolvadjon a forróságban. Pár perccel később öntsünk némi főzőtejszínt az olvadozó juhtúróra, majd 1-2 deci főzővizet. Ez teszi fel a koronát a műre, a víz majd felrobban a sok száraz, forró, zsíros tésztától, gyorsan lefedjük, és hagyjuk, hogy az egész szépen utófőjön. Törhetünk rá némi borsot. Összekeverjük, és azonnal tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.