Elkészítés: A zsemléket langyos tejbe áztatom, jól kicsavarom.
A combok bőrét fellazítom, a bőre alatt a húst körül sózom, borsozom, egy-egy gerezd fokhagymát dugok a forgójától az alsó comb részébe sós ujjammal, fűszerezem szerecsendióval, majoránnával. A bőrt visszahajtom, pihentetem a húst, ameddig a töltelék elkészül.
A szalonnát kisütöm, a pörcöt a zsemléhez adom, és a többi hozzávalóval, a túróval, a tojással, a kaporral, ha nagyon híg, kevés zabpehellyel, őrölt borssal a masszát összekeverem, ha szükséges, kicsit sózom, és a combokat megtöltöm.
A szalonna zsírjával kikenek egy sütőedényt, a combokat belehelyezem, a maradék zsírt nagyon felhevítem, és meglocsolom vele a húst. A vöröshagymadarabokat a hús közé teszem, aláöntöm a bort, és 200 fokos előremelegített sütőbe tolom.
Kb. 1,5 óra alatt végig fedetlenül, saját gőzében sütöm, szaftjával többször meglocsolom. A sütés végén 10-15 percig pihentetem, és ízlés szerinti körettel tálalom.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.