Elkészítés: A kacsát megtisztítjuk, hideg vízben feltesszük főni. Mikor forr, a keletkező habot leszedjük, majd a hőfokot annyira mérsékeljük, hogy a leves csak gyöngyözzön. Beletesszük a petrezselymet, a zellerlevelet, a zellergumót, a zöldpaprikát, a gombát, a vöröshagymát, a fűszereket és a szerecsendiót.
Amikor a hús és a zöldségek majdnem megpuhultak, beletesszük a leveszöldséget, és belereszelünk egy kevés szerecsendiót. Kb. 3 percig még hagyjuk főni, majd a tűzről levéve 15 percig ülepedni hagyjuk. Ezután a levest leszűrjük.
A mellhúst (ez kb. 25-30 dkg) ledaráljuk, elkeverjük a tojásokkal, a zsemlemorzsával, az üvegesre dinsztelt hagymával, ízesítjük sóval, borssal és majoránnával, majd gombócokat formázunk belőle (kb. 10 db lesz belőle).
Külön fazékban vizet forralunk, feloldjuk benne a húsleveskockát, és a főzővizet gyöngyöző forrásban tartva kifőzzük a gombócokat.
A levest a húsgombócokkal és a zöldségekkel tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.