Elkészítés: A kacsát megtisztítjuk, hideg vízben feltesszük főni. Mikor forr, a keletkező habot leszedjük, majd a hőfokot annyira mérsékeljük, hogy a leves csak gyöngyözzön. Beletesszük a petrezselymet, a zellerlevelet, a zellergumót, a zöldpaprikát, a gombát, a vöröshagymát, a fűszereket és a szerecsendiót.
Amikor a hús és a zöldségek majdnem megpuhultak, beletesszük a leveszöldséget, és belereszelünk egy kevés szerecsendiót. Kb. 3 percig még hagyjuk főni, majd a tűzről levéve 15 percig ülepedni hagyjuk. Ezután a levest leszűrjük.
A mellhúst (ez kb. 25-30 dkg) ledaráljuk, elkeverjük a tojásokkal, a zsemlemorzsával, az üvegesre dinsztelt hagymával, ízesítjük sóval, borssal és majoránnával, majd gombócokat formázunk belőle (kb. 10 db lesz belőle).
Külön fazékban vizet forralunk, feloldjuk benne a húsleveskockát, és a főzővizet gyöngyöző forrásban tartva kifőzzük a gombócokat.
A levest a húsgombócokkal és a zöldségekkel tálaljuk.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.