Elkészítés: A kacsamellet bepácoljuk, amihez a zöldségeket megtisztítjuk, felkarikázzuk, és 4 evőkanál forró olajon megpirítjuk. Rádobjuk a borsot, felengedjük a vörösborral és az ecettel, felforraljuk, majd hagyjuk kihűlni. A kacsamell bőrét beirdaljuk, majd a már kihűlt páclébe tesszük bőrével lefelé. Ügyeljünk arra, hogy a húst teljesen ellepje. 1 éjszakát pihentetjük hűvös helyen.
Másnap a vöröshagymát szálasra, a fokhagymát finomra vágjuk, megfuttatjuk az olívaolajon, hozzáöntjük a paradicsomot, sózzuk, borssal és kakukkfűvel ízesítjük, és 10 percig főzzük. A babot leszűrjük, és a paradicsomos szószhoz öntjük, még 10 percig főzzük, hogy jó sűrű legyen. Félrehúzzuk, belekeverjük a felaprított petrezselymet, és hagyjuk kihűlni.
A kacsamellhez serpenyőben olajat hevítünk, a mellet kiemeljük a pácléből, felitatjuk a nedvességet róla, és a beirdalt felével lefelé a serpenyőbe tesszük. Pirosra sütjük a bőrt, nem forgatjuk. Amikor már piros, megfordítjuk, és 100 fokos sütőbe toljuk 10 percre. Kivesszük, pihentetjük 5 percet, majd vékonyra szeleteljük, és a babsalátával tálaljuk.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.