Elkészítés: A kacsamellet bepácoljuk, amihez a zöldségeket megtisztítjuk, felkarikázzuk, és 4 evőkanál forró olajon megpirítjuk. Rádobjuk a borsot, felengedjük a vörösborral és az ecettel, felforraljuk, majd hagyjuk kihűlni. A kacsamell bőrét beirdaljuk, majd a már kihűlt páclébe tesszük bőrével lefelé. Ügyeljünk arra, hogy a húst teljesen ellepje. 1 éjszakát pihentetjük hűvös helyen.
Másnap a vöröshagymát szálasra, a fokhagymát finomra vágjuk, megfuttatjuk az olívaolajon, hozzáöntjük a paradicsomot, sózzuk, borssal és kakukkfűvel ízesítjük, és 10 percig főzzük. A babot leszűrjük, és a paradicsomos szószhoz öntjük, még 10 percig főzzük, hogy jó sűrű legyen. Félrehúzzuk, belekeverjük a felaprított petrezselymet, és hagyjuk kihűlni.
A kacsamellhez serpenyőben olajat hevítünk, a mellet kiemeljük a pácléből, felitatjuk a nedvességet róla, és a beirdalt felével lefelé a serpenyőbe tesszük. Pirosra sütjük a bőrt, nem forgatjuk. Amikor már piros, megfordítjuk, és 100 fokos sütőbe toljuk 10 percre. Kivesszük, pihentetjük 5 percet, majd vékonyra szeleteljük, és a babsalátával tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.