Elkészítés: A melleket besózzuk és egy kicsit állni hagyjuk.
Egy serpenyőbe pici kacsazsírt teszünk, majd a bőrös felével lefelé belehelyezzük a melleket. Addig sütjük, hogy szép piros legyen, majd átfordítjuk, és a másik felét is pár percig sütjük (kb. 10 perc sütési idő alatt elkészül). Ezután kiszedjük a serpenyőből és félretesszük.
A hagymát megpucoljuk, majd vékonyra felcsíkozzuk. A paprikát félbevágjuk, a magházat kiszedjük, és szintén vékonyra felcsíkozzuk. A hús sütésénél visszamaradt zsírban elkezdjük párolni a hagymát, majd ha már kicsit összeesett, hozzáadjuk a paprikát is. Közben ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a kakukkfűvel és a rozmaringgal.
Aláöntjük a bort, és pár percig még pároljuk.
Egy jénaiba öntjük a félig megpárolt zöldségeket, majd a tetejére helyezzük az elősütött kacsamelleket, a tetejét lefedjük, és előmelegített sütőben közepes lángon kb. 20 percig pároljuk.
Ezután kivesszük a sütőből, leemeljük a húst a tetejéről, majd a zöldségekre rászórjuk a kukoricalisztet, és óvatosan összeforgatjuk.
Végül visszahelyezzük a húst, és mellészórjuk az olívabogyót. Visszatesszük a sütőbe, és kb. 10 perc alatt összesütjük (ekkor már nem kell lefedni!!!!). Ezalatt az idő alatt a szaft szépen besűrűsödik.
Tálaláskor kínálhatunk mellé rizst vagy sült krumplit, de magában a hús a zöldségekkel is nagyon finom.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.