Elkészítés: 1. A tésztához valókat a liszt és a szódabikarbóna kivételével tűzálló tálba tesszük, majd vízgőz fölött, kb. 15 perc alatt kicsit sűrű, enyhén karamellszínű masszává főzzük.
2. A tűzről levéve 5 percig hűlni hagyjuk, majd összegyúrjuk a szódabikarbónával elkevert liszttel. Nyomban 6 részre osztjuk, és enyhén meglisztezett gyúrólapon egyenként kb. 23x30 centis lapokká nyújtjuk. Előmelegített sütőben, a közepesnél kicsit kisebb lánggal (170 fok, légkeveréses sütőben 155 fok) 5-6 percig sütjük, vigyázva, mert gyorsan megéghet. A másik 5 lapot ugyanígy sütjük meg. Nem kell megijedni, kemény lesz a tészta, de ha megtöltjük a krémmel másnapra megpuhul.
3. A krémhez 4,5 deci tejet a vaníliás cukorral ízesítve fölforralunk. A pudingport és a lisztet a többi (3,5 dl) tejjel simára keverjük, a forró tejhez öntjük, kevergetve 4-5 perc alatt sűrűre főzzük, majd hagyjuk teljesen kihűlni.
4. A puha (szobahőmérsékletű) vajat először magában, majd a porcukorral keverjük habosra. A tejes krémet evőkanalanként beledolgozzuk.
5. A kisült lapokat ezzel a krémmel egymásra rétegezzük. A mázhoz valókat 3-4 perc alatt simára főzzük, kissé hűlni hagyjuk, majd a tészta tetejére kenjük. Letakarva legalább 1 éjszakára behűtjük, hogy a mézes lapok megpuhuljanak.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.