Elkészítés: 1. A tésztához valókat a liszt és a szódabikarbóna kivételével tűzálló tálba tesszük, majd vízgőz fölött, kb. 15 perc alatt kicsit sűrű, enyhén karamellszínű masszává főzzük.
2. A tűzről levéve 5 percig hűlni hagyjuk, majd összegyúrjuk a szódabikarbónával elkevert liszttel. Nyomban 6 részre osztjuk, és enyhén meglisztezett gyúrólapon egyenként kb. 23x30 centis lapokká nyújtjuk. Előmelegített sütőben, a közepesnél kicsit kisebb lánggal (170 fok, légkeveréses sütőben 155 fok) 5-6 percig sütjük, vigyázva, mert gyorsan megéghet. A másik 5 lapot ugyanígy sütjük meg. Nem kell megijedni, kemény lesz a tészta, de ha megtöltjük a krémmel másnapra megpuhul.
3. A krémhez 4,5 deci tejet a vaníliás cukorral ízesítve fölforralunk. A pudingport és a lisztet a többi (3,5 dl) tejjel simára keverjük, a forró tejhez öntjük, kevergetve 4-5 perc alatt sűrűre főzzük, majd hagyjuk teljesen kihűlni.
4. A puha (szobahőmérsékletű) vajat először magában, majd a porcukorral keverjük habosra. A tejes krémet evőkanalanként beledolgozzuk.
5. A kisült lapokat ezzel a krémmel egymásra rétegezzük. A mázhoz valókat 3-4 perc alatt simára főzzük, kissé hűlni hagyjuk, majd a tészta tetejére kenjük. Letakarva legalább 1 éjszakára behűtjük, hogy a mézes lapok megpuhuljanak.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.