Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Holstein szelet recept
Holstein szelet
A tökéletes flódni recept
A tökéletes flódni
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Pozsonyi kifli recept
Pozsonyi kifli
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Ünnepi francia pirítós recept
Ünnepi francia pirítós
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal recept
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Gesztenyés bejgli recept
Gesztenyés bejgli
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Elronthatatlan kocsonya  recept
Elronthatatlan kocsonya
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Kakaós-mézes hatlapos recept
recept
Mester

Kakaós-mézes hatlapos

120 perc
0 adag
Megfizethető
2011. 05. 24.

Elkészítés

Elkészítés: 1. A tésztához valókat a liszt és a szódabikarbóna kivételével tűzálló tálba tesszük, majd vízgőz fölött, kb. 15 perc alatt kicsit sűrű, enyhén karamellszínű masszává főzzük.

2. A tűzről levéve 5 percig hűlni hagyjuk, majd összegyúrjuk a szódabikarbónával elkevert liszttel. Nyomban 6 részre osztjuk, és enyhén meglisztezett gyúrólapon egyenként kb. 23x30 centis lapokká nyújtjuk. Előmelegített sütőben, a közepesnél kicsit kisebb lánggal (170 fok, légkeveréses sütőben 155 fok) 5-6 percig sütjük, vigyázva, mert gyorsan megéghet. A másik 5 lapot ugyanígy sütjük meg. Nem kell megijedni, kemény lesz a tészta, de ha megtöltjük a krémmel másnapra megpuhul.

3. A krémhez 4,5 deci tejet a vaníliás cukorral ízesítve fölforralunk. A pudingport és a lisztet a többi (3,5 dl) tejjel simára keverjük, a forró tejhez öntjük, kevergetve 4-5 perc alatt sűrűre főzzük, majd hagyjuk teljesen kihűlni.

4. A puha (szobahőmérsékletű) vajat először magában, majd a porcukorral keverjük habosra. A tejes krémet evőkanalanként beledolgozzuk.

5. A kisült lapokat ezzel a krémmel egymásra rétegezzük. A mázhoz valókat 3-4 perc alatt simára főzzük, kissé hűlni hagyjuk, majd a tészta tetejére kenjük. Letakarva legalább 1 éjszakára behűtjük, hogy a mézes lapok megpuhuljanak.

Megjegyzés
Készíthejtük úgy is, hogy a tetejére nem teszünk mázat, hanem csak behintjük porcukorral. A receptet Hugci88 küldte. Köszönjük!

Recept értékelése

Ajánljuk még

Tepsiben sült göngyölt csirkemell
Recept
Egyszerű

Tepsiben sült göngyölt csirkemell

50 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
 Fonty szerző profilképe

Fonty

Battenberg-szelet
Recept
Rafinált

Battenberg-szelet

65 perc
|
12 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Hercegnőburgonya házilag
Recept
Egyszerű

Hercegnőburgonya házilag

45 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Ehető adventi naptár vajas kekszből
Recept
Egyszerű

Ehető adventi naptár vajas kekszből

40 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Póréhagyma-krémleves
Recept
Egyszerű

Póréhagyma-krémleves

50 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

Tormás-almás húsgombócleves
Recept
Egyszerű

Tormás-almás húsgombócleves

80 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kard Sándorné szerző profilképe

Kard Sándorné

Hollandi mártás
Recept
Egyszerű

Hollandi mártás

25 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

Narancsos tojáslikőr
Recept
Egyszerű

Narancsos tojáslikőr

20 perc
|
10 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Pihe-puha kakaós csiga
Recept
Rafinált

Pihe-puha kakaós csiga

120 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Friss receptek

Tepsiben sült göngyölt csirkemell recept
Recept
Egyszerű

Tepsiben sült göngyölt csirkemell

50 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
 Fonty szerző profilképe

Fonty

Battenberg-szelet recept
Recept
Rafinált

Battenberg-szelet

65 perc
|
12 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Hercegnőburgonya házilag recept
Recept
Egyszerű

Hercegnőburgonya házilag

45 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Ehető adventi naptár vajas kekszből recept
Recept
Egyszerű

Ehető adventi naptár vajas kekszből

40 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Póréhagyma-krémleves recept
Recept
Egyszerű

Póréhagyma-krémleves

50 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

Tormás-almás húsgombócleves  recept
Recept
Egyszerű

Tormás-almás húsgombócleves

80 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kard Sándorné szerző profilképe

Kard Sándorné

Hollandi mártás recept
Recept
Egyszerű

Hollandi mártás

25 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

Narancsos tojáslikőr recept
Recept
Egyszerű

Narancsos tojáslikőr

20 perc
|
10 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Pihe-puha kakaós csiga recept
Recept
Rafinált

Pihe-puha kakaós csiga

120 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Lassan sült mézes-mustáros pulykamell recept
Recept
Egyszerű

Lassan sült mézes-mustáros pulykamell

110 perc
|
4 adag
|
Költséges
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Cantuccini recept
Recept
Egyszerű

Cantuccini

80 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Friss sztorik

Hozzávalók sikeresen mentve a bevásárlólistába!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.