Először készítsük el az omlós tésztát. Ehhez a lisztet szitáljuk át, keverjük össze a cukorral, a tojássárgájával, a vajjal és a mandulával, majd dolgozzuk sima tésztává. A tésztát osszuk két részre, és pihentessük a hűtőben 30 percig.
A piskótához a tojásfehérjéket dolgozzuk kemény habbá. A tojássárgákat 8 kanál forró vízzel, a vajjal és a cukorral keverjük habosra. Adjuk hozzá az étkezési keményítővel és a kakaóval elkevert lisztet, majd a tojásfehérjék keményre vert habját is. A piskótatésztát öntsük egy sütőpapírral kibélelt tortaformába, és süssük 200 °C-ra előmelegített sütőben 30 percig.
Az omlós tészta felét nyújtsuk ki, tegyük a tortaformába, 200 °C-on süssük 15 percig, majd a tészta másik felét is süssük meg, hasonló módon. Néhány szem málnát a díszítéshez tegyünk félre, a maradékot pedig passzírozzuk át.
A tejszínt keverjük össze a habfixálóval és a cukorral, verjük kemény habbá, majd óvatosan keverjük össze a málnapürével. A piskótatésztát vágjuk félbe, az egyik felét kenjük meg a málnahab negyedével.
Tegyük rá az egyik omlós tésztalapot, kenjük meg málnahabbal, aztán helyezzük a krémre a másik piskótalapot. Ezt is kenjük meg málnahabbal, majd tegyük rá a másik omlós tésztalapot. Kenjük be a tortát a maradék málnahabbal, végül díszítsük málnaszemekkel és citromfűvel.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.