Elkészítés: A lisztet nagy keverőtálba szitáljuk, hozzáadjuk a tojást, a vajat. A tejet meglangyosítjuk, majd belemorzsoljuk az élesztőt. A lisztes keverékhez adjuk, robotgép gyúrópálcájával kidolgozzuk, és meleg helyen letakarva kelesztjük 45 percig.
A tésztát lisztes kézzel kivesszük a tálból, lisztezett munkalapra tesszük, és többször alaposan átgyúrjuk, hozzáadjuk az apróra vágott csokoládét. Kb. 30 cm hosszú hengerré formájuk.
Vajjal gongosan kikenjük és belisztezünk egy magas szögletes formát. Belefektetjük a tésztahengert, és meleg helyen további 45 percig kelesztjük. Tálkában kevés vízzel jól elkeverjük a tojássárgáját, és megkenjük vele a megkelt tésztát.
200 fokra előmelegített sütőben 40 perc alatt készre sütjük. Reggeli vagy délutáni kávéhoz, teához fogyasztható.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.