Elkészítés: A lisztet a margarinnal, pici sóval elmorzsoljuk. Hozzáadjuk a tojás sárgáját, a tejben felfuttatott élesztőt, és a tejföllel összegyúrjuk. Gyenge, puha tésztát kapunk, majd fél óráig pihentetjük.
Az 50 dkg reszelt káposztát kevés olajban pici vízzel, cukorral, citromlével lassú tűzön megpirítjuk.
A pihent, kelt tésztát vékonyra nyújtjuk, és a káposzta felével megkenjük. Ízlés szerint megszórjuk borssal. Néhányszor áthajtogatjuk. Fél órát ismét pihentetjük, majd újra kinyújtjuk, és a maradék káposztával megkenjük, picit borsozzuk.
Fél órai pihentetés után kinyújtjuk ujjnyi vastagra, és közepes nagyságú pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Tojásfehérjével a tetejét megkenjük,
sajttal megszórjuk.
A tepsiben még egy keveset pihentetjük, és forró sütőbe tesszük, pirosra sütjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.