Elkészítés: A káposztát szép, vékony csíkokra gyaluljuk, a hagymát finomra vágjuk, a szalonnát laskára daraboljuk.
Kerítünk egy testhezálló lábost, beleöntünk 2 liter vizet, sózzuk és felforraljuk. Ha már lobogva forr, beleszórjuk a káposztát, pár percig főzzük, majd leszűrjük, és bő hideg vízzel leöblítjük, lecsepegtetjük. Azonmód csinos salátástálunkba szedjük, és egy kicsit békén hagyjuk.
Legyártjuk az öntetet, mégpedig az alábbiak szerint: elkeverjük a borecetben a porcukrot, az őrölt köményt, sózzuk, borsozzuk, beledolgozzuk az olajat, végül a finomra vágott hagymát. Egy kicsit hagyjuk állni, majd lazán keverjük össze a káposztával.
Végezetül kedvenc teflonunkban mindenféle zsiradék hozzáadása nélkül pirítsuk meg a szalonnacsíkokat, halmozzuk a káposztasaláta tetejére, locsoljuk rá a szalonnazsírt, hintsük meg a kakukkfűvel, és azonnal tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.