Elkészítés: A káposztát szép, vékony csíkokra gyaluljuk, a hagymát finomra vágjuk, a szalonnát laskára daraboljuk.
Kerítünk egy testhezálló lábost, beleöntünk 2 liter vizet, sózzuk és felforraljuk. Ha már lobogva forr, beleszórjuk a káposztát, pár percig főzzük, majd leszűrjük, és bő hideg vízzel leöblítjük, lecsepegtetjük. Azonmód csinos salátástálunkba szedjük, és egy kicsit békén hagyjuk.
Legyártjuk az öntetet, mégpedig az alábbiak szerint: elkeverjük a borecetben a porcukrot, az őrölt köményt, sózzuk, borsozzuk, beledolgozzuk az olajat, végül a finomra vágott hagymát. Egy kicsit hagyjuk állni, majd lazán keverjük össze a káposztával.
Végezetül kedvenc teflonunkban mindenféle zsiradék hozzáadása nélkül pirítsuk meg a szalonnacsíkokat, halmozzuk a káposztasaláta tetejére, locsoljuk rá a szalonnazsírt, hintsük meg a kakukkfűvel, és azonnal tálaljuk.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.