Előkészítés: A combot kicsontozzuk. A leveszöldségeket megtisztítjuk, megmossuk, és nagyobb darabokra vágjuk. A csontokból a zöldségekkel, sóval, egész borssal alaplevet főzünk (kb. 50 perc). Közben a húst - aminek 80 dekának kell lennie - kb. 6 centis (ha ennél kisebb, szétfő és szétesik) kockákra vágjuk.
Elkészítés: A raguhoz a hagymát megtisztítjuk, lereszeljük, az olajon megfuttatjuk. Belekeverjük a kaprot, hozzáadjuk a húst, és kevergetve addig pirítjuk, amíg körös-körül kifehéredik. Leszűrjük a húsleves, és a húst annyi alaplével öntjük föl, amennyi éppen ellepi, és lefödve, kis lángon kb. 1 óra alatt puhára pároljuk. A tepsis burgonyához a burgonyát megtisztítjuk, és hosszában - hasonlóan a paprikás krumplihoz - nagyobb darabokra vágjuk, megsózzuk, oregánóval fűszerezzük. A hagymát meghámozzuk, cikkekre daraboljuk. A fokhagymát megtisztítjuk, összezúzzuk. A burgonyához adjuk a hagymát, a fokhagymát, citromlével ízesítjük, az olajjal meglocsoljuk, és tepsibe (cserépedénybe) terítjük. Annyi vizet öntünk rá, amennyi a feléig ér, végül sütőben, 180 fokon (gázsütő 2. fokozat) kb. 1 óra alatt megpuhítjuk, zsírjára sütjük. Közben a salátát leveleire tépkedjük, megmossuk, metéltre vágjuk, és szódabikarbónás vízzel leforrázzuk. Lecsöpögtetjük, majd a főzési idő végén a puha húshoz keverjük. A tojássárgáját a liszttel és egy kevés vízzel simára dolgozzuk, a citromok levével ízesítjük, és a bárányraguhoz adjuk. Még 1-2 percig forraljuk, ezalatt kissé besűrűsödik, végül utánasózzuk, borssal fűszerezzük. A burgonyával tálaljuk.
Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 2,5 óra múlva
1 adag: 670 kcal
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.