Előkészítés: A combot kicsontozzuk. A leveszöldségeket megtisztítjuk, megmossuk, és nagyobb darabokra vágjuk. A csontokból a zöldségekkel, sóval, egész borssal alaplevet főzünk (kb. 50 perc). Közben a húst - aminek 80 dekának kell lennie - kb. 6 centis (ha ennél kisebb, szétfő és szétesik) kockákra vágjuk.
Elkészítés: A raguhoz a hagymát megtisztítjuk, lereszeljük, az olajon megfuttatjuk. Belekeverjük a kaprot, hozzáadjuk a húst, és kevergetve addig pirítjuk, amíg körös-körül kifehéredik. Leszűrjük a húsleves, és a húst annyi alaplével öntjük föl, amennyi éppen ellepi, és lefödve, kis lángon kb. 1 óra alatt puhára pároljuk. A tepsis burgonyához a burgonyát megtisztítjuk, és hosszában - hasonlóan a paprikás krumplihoz - nagyobb darabokra vágjuk, megsózzuk, oregánóval fűszerezzük. A hagymát meghámozzuk, cikkekre daraboljuk. A fokhagymát megtisztítjuk, összezúzzuk. A burgonyához adjuk a hagymát, a fokhagymát, citromlével ízesítjük, az olajjal meglocsoljuk, és tepsibe (cserépedénybe) terítjük. Annyi vizet öntünk rá, amennyi a feléig ér, végül sütőben, 180 fokon (gázsütő 2. fokozat) kb. 1 óra alatt megpuhítjuk, zsírjára sütjük. Közben a salátát leveleire tépkedjük, megmossuk, metéltre vágjuk, és szódabikarbónás vízzel leforrázzuk. Lecsöpögtetjük, majd a főzési idő végén a puha húshoz keverjük. A tojássárgáját a liszttel és egy kevés vízzel simára dolgozzuk, a citromok levével ízesítjük, és a bárányraguhoz adjuk. Még 1-2 percig forraljuk, ezalatt kissé besűrűsödik, végül utánasózzuk, borssal fűszerezzük. A burgonyával tálaljuk.
Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 2,5 óra múlva
1 adag: 670 kcal
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.