Elkészítés: A cukrozott citrom- és narancshéjat, az aszalt barackot, a koktélcseresznyét meg a mogyorót apróra vágjuk. Egy csillag alakú tortaformát alaposan kivajazunk (ha nincs ilyen formánk, egy kör alakút, és a kész tésztát vágjuk ki csillag formájúra). A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
A vajat kikeverjük, beletesszük a cukrot, a vaníliás cukrot, a narancslét, a reszelt narancshéját, a gyömbérport, a tojásokat és egy csipet sót. A lisztet elkeverjük a sütőporral, és a masszába forgatjuk. Végül a cukrozott citrom- és narancshéjat, a barackot és a cseresznyét, a mogyorót és a kókuszreszeléket is belekeverjük. A tésztát a formába tesszük, elsimítjuk, és a sütőben kb. 1 órát sütjük.
Néhány percig a formában pihentetjük, majd egy rácsra borítjuk.
A csokoládémázhoz a hozzávalókat vízgőz felett felolvasztjuk, kicsit hűlni hagyjuk, majd a tortát bevonjuk vele.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.