Elkészítés: A lisztet tálba tesszük, az élesztőt a tejben felfuttatjuk. Hozzáadjuk a liszthez, majd a többi hozzávalót is, és könnyü tésztát gyúrunk belőle. 3 cipót formálunk, és fél óráig pihentetjük.
Míg a tészta kel, megcsináljuk a tölteléket. A tojásfehérjét a cukorral felverjük, ha kész, belerakjuk a diót és a fűszert. Ezután vékony téglalap alakúra sodorjuk az egyik cipót, megkenjük lekvárral, a lecsepegtetett meggyel a hosszabbik oldalát kirakjuk, mindkét felét feltekerjük úgy, hogy a tészta közepén maradjon 2-3 centis rés. Ezt a rést megtöltjük a töltelékkel.
Ugyanígy elkészítjük a másik két tésztát is. Kikent tepsibe rakjuk őket, és 180 fokos sütőben 30-35 perc alatt szép pirosra sütjük. Szeletelve, porcukorral meghintve tálaljuk. Nagyon finom és mutatós.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.