Előkészítés: A hagymát meghámozzuk, apróra vágjuk. A karfiolt megtisztítjuk, rózsáira szedjük, és alaposan megmossuk.
Elkészítés: A vajat egy nagy lábasban felolvasztjuk, és a hagymát gyakran kavargatva mérsékelt hőfokon 3 percig pirítjuk benne, amíg megfonnyad. Belekeverjük az őrölt mustármagot. Néhány karfiolrózsát félreteszünk, a többit a lábasba tesszük a tejjel, a levessel és a babérlevéllel együtt. Felforraljuk, majd mérsékelt hőfokon, lefedve csendesen főzzük, amíg a karfiol megpuhul (kb. 15 perc). Közben felforrósítjuk fel az olajat teflonserpenyőben. A félretett karfiolrózsákat gyakran kevergetve 4–5 percig sütjük benne, amíg enyhén megbarnulnak. Félretesszük. A babérlevelet kivesszük, és a levest botmixerrel, vagy turmix-, illetve háztartási robotgépben péppé zúzzuk. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, majd újra forrásig felmelegítjük. Félrehúzzuk, belereszeljük sajtot, és addig keverjük, amíg a sajt megolvad. Tányérokba szedjük, megszórjuk a pirított karfiolrózsákkal és petrezselyemmel. Azonnal tálaljuk.
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 30 perc múlva
1 adag: 303 kcal
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.