A kávés bavarese készítéséhez a zselatinlapokat hideg vízbe áztatjuk.
A cukrot és a tojássárgákat összekeverjük. A tejet a kávéval felforraljuk, majd a cukros tojáshoz öntjük. Visszatesszük a tűzre, hozzáöntjük a tejszínt és alacsony lángon, állandó kevergetés mellett összeforraljuk. Hozzákeverjük a vaníliát, a porrá őrölt kávét és a kinyomkodott zseltanit.
A keveréket egy vízzel kiöblített nagyobb vagy több kisebb formába öntjük, hagyjuk szoba hőmérsékletűre kihűlni, majd hűtőbe tesszük legalább 4-5 órára, hogy megdermedjen.
Tálalás előtt a formát forró vízbe tesszük és kiborítjuk a bavarese-t egy tányérra. Tetszés szerint díszítjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.