Elkészítés: Feltörjük a tojásokat, külön szedjük a fehérjét a sárgájától.
A sárgákból robotgéppel habot keverünk a 8 evőanál cukorral, fehéredésig. Majd az aromát és az olvasztott margarint is hozzáadjuk.
A szárazanyagokat is összekeverjük, a 8 evőkanál réteslisztet a kakaóporral, a sütőporral, a csipet sóval és 1 evőanál instant kávéval.
Majd homogénné keverjük a masszával.
Kikenünk és lisztezünk egy tepsit (nagy méretűt, 36*24 cm, azt hiszem), majd beleöntjük a masszát, és előmelegített sütőben fél órát sütjük (5 perc nagy lángon, többit alacsony fokozaton).
Eközben megcsináljuk a lényeget, a krémet. :) Kimérünk 1,2 l vizet. Ebből kb. 2 decit külön kis tálkába helyezünk, a többit felrakjuk melegedni a főzőlapra egy nagyobbacska fazékba. (Nem baj, hogy épp csak az aljáig ér a víz, ugyanis a habot is ebbe a fazékba fogjuk beleforgatni...) A 2 deci vízbe az 5 csomag vaníliapudingot a 13 evőkanál cukorral, 1 evőkanál aromával és 2 evőkanál instant kávéval kevergetjük, csomómentesre. Majd a melegedő vízhez öntjük, és először normál, majd kisebb lángon fakanállal folyamatosan kavargatjuk, míg puding állagúra besűrösödik. (Kicsit több idő lesz, mint egy átlag pudingnál.) Ha kész, karamell színű, akkor jöhet a hab.
Robotgéppel, 2 evőkanál cukorral kőkemény (na jó, elég, ha kemény) habbá verjük, s ezt 3 részben hozzákeverjük a pudinghoz, spatulával, óvatosan. Könnyű kávés hab lesz belőle.
Ha ezzel is megvagyunk, a piskóta tetején eloszlatjuk a krémet. Végül szita/tejszűrő segítségével kakaóport szórunk a tetejére.
1 éjszakára a hűtőbe tesszük, és másnap gyönyörű kis kockákat lehet belőle vágni. :)
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.