Előkészítés: Kibéleljük sütőpapírral egy kb. 26 cm átmérőjű kapcsos tortaforma alját. A sütőt 180 fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük.
Elkészítés: A vajat habosra keverjük. Hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot, a rumot, a citromhéjat és egy csipet sót. Addig keverjük, amíg a cukor teljesen elolvad. A tojásokat egymás után beledolgozzuk, végül a fahéjat, a lisztet, a keményítőt és a sütőport is belekeverjük. A masszát a formába simítjuk. A sütőben kb. 30 percig sütjük. Rácsra borítjuk, és kihűtjük. A krémhez a csokoládét apróbb darabokra tördeljük, kis edénybe szórjuk. Hozzáadjuk a kávéport, 2 evőkanál forró vizet, és lassú tűzön, kevergetve felolvasztjuk. Félrehúzzuk, belekeverjük a kakaót, a porcukrot, a margarint, a mandulát és a tojást. Alaposan összedolgozzuk. A tortát vízszintesen három lapra vágjuk. Az alsó lapot megkenjük a krém egynegyedével, rányomkodjuk középső lapot, erre szintén egynegyed rész krémet kenünk, és a tetejére illesztjük a felső lapot. A maradék krémmel bevonjuk a torta tetejét és oldalát is. A marcipánt és a porcukrot összegyúrjuk egymással (színezhetjük zöld ételfestékkel). A marcipánt kb. 22 cm átmérőjű körré kinyújtjuk, és a torta tetejére fektetjük. A torta oldalára szórjuk a vágott mandulát (vagy diót, mogyorót). A torta szélét csokoládéból vagy marcipánból készített fenyőfákkal díszítjük. A torta közepére pralinékat készítünk: a csokoládét lassú tűzön felolvasztjuk, belekeverjük a mandulát, és hagyjuk kihűlni. A masszából 9 db pralinét formázunk, és a torta közepére ültetjük.
Munka: kb. 1 óra
Fogyasztható: kb. 2 óra múlva
1 szelet: 600 kcal
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.