Elkészítés: A hagymát apróra vágjuk és az olívaolajon megfonnyasztjuk, majd felöntjük a tejszínnel, hozzáadunk kb. 1 evőkanál balzsamecetet, fűszerezzük (kis só, bors), és rottyantunk rajta egyet. Az uborkákat hosszában félbevágjuk, kivájjuk a magos részét, és kb. 5-6 cm hosszú darabokra vágjuk. A salátát megmossuk, összetépkedjük, majd egy tányérra rakjuk. Erre öntjük az öntetet. A kecskesajtot apró kockákra vágjuk. Ha kedvünk tarja (nem szükséges), az öntet serpenyőjébe löttyintünk újabb kb. 2 evőkanálnyi balzsamecetet és elkaramelizálljuk, majd rádobjuk a kecskesajtot, csak annyi időre, hogy a kockák átmelegedjenek, de ne nyúljanak meg. Ha kész, a kivájt uborkákba töltjük, és ráhelyezzük őket a salátaágyra.
Frissen finom, míg az öntet és a keckesajt is langyos...
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.