Elkészítés: A töltelékhez felforraljuk a tejet, közben összekeverjük a kakaót, a cukrot és a lisztet. Mikor forr a tej, levesszük a tűzről, kb. 3 dl-t leveszünk belőle, ezt hozzáöntjük a kakaós-cukros liszthez, és robotgéppel csomómentesre keverjük. Közben visszatesszük a tejet a tűzre, mikor forr, beleöntjük a masszát, és addig főzzük (kb. 5-8 perc), amíg sűrű nem lesz. Ekkor hozzáadjuk a vajat, és folyamatos keverés mellett még 2 percig főzzük. Ha elkészült a krém, hagyjuk hűlni, langyos állapotban keverjük hozzá az aromákat. Fedjük le alufóliával, így nem képződik kéreg a tetején.
Mikor hideg a krém, keverjük át még egyszer, és keverjük hozzá a kemény habbá vert tejszín felét, a másik felével és koktélcseresznyével díszíthetjük majd a végén.
Összeállításkor a kekszeket egyesével megkenjük, és egy tálra helyezzük állítva, egymáshoz ragasztva. Mikor megvan, a maradék krémmel körbekenjük, és egy villával hosszanti bordázatot húzunk rá. Ezután a csokoládét egy vágódeszkára helyezzük, és egy kés segítségével csokiforgácsokat készítünk, amellyel megszórjuk a tetejét. A maradék habbal és koktélcseresznyével díszítjük.
Fogyasztás előtt egy éjszakát hűtőben hagyjuk, tálalásnál ferdén szeleteljük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.