Elkészítés: A szalonnát felkockázzuk, serpenyőbe rakjuk sülni. Ha kicsit megpirult, félrehúzzuk.
A darált húst keverőtálba tesszük, és elkezdjük összedolgozni a hozzávalókkal: sóval, borssal, pirospaprikával, köménnyel, tört fokhagymával. Adunk hozzá egy-egy csipet szerecsendiót, szegfűborsot. Hozzákeverjük a kézmeleg szalonnát is.
Egy fazékban vizet forralunk, és amikor felforr a víz, a káposztaleveleket (kb. 12-16 db) pár másodpercre belemerítjük, hogy puhák legyenek.
A fodros hájat kiterítjük, és akkora kockákra vágjuk, hogy káposztalevélnél nagyobb legyen. A maradék káposztát apróra vágjuk, és hozzákeverjük a húshoz, amiből akkora rudakat formálunk, hogy egy levélbe beleférjenek. Felcsavarjuk, majd a fodroshájat is rátekerjük.
Kivajazott tepsibe rakjuk. Kb. 40-50 percig sütjük.
Köretként burgonyakrokettet adunk hozzá.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.