Mákos guba
Babgulyás
Rakott zöldbab darált hússal
Klasszikus túrógombóc fahéjas tejföllel
Epres blondie
Körömpörkölt csülökkel
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Rigójancsi, ahogy mi szeretjük
Hagymás rostélyos
Dubarry-csirkemell
Vadas marha
Finomfőzelék
Farsangi szalagos fánk
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Tojásos nokedli fejes salátával
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Tárkonyos csirkeraguleves
Zsemlegombóc
Csupacsokis brownie
Krémes spenótfőzelék
Kelt rétes recept
recept
Mester

Kelt rétes

120 perc
0 adag
Megfizethető
2012. 04. 01.

Elkészítés

Elkészítés: A meglangyosított lisztet egy mély tálba szitáljuk. Az élesztőt langyos cukros tejben felfuttatjuk, és a liszthez adjuk. A maradék langyos tejbe beletesszük a cukrot, a sót és 3 evőkanál étolajat. A tojást fölverjük, a langyos tejben elkeverjük, és a liszthez adjuk. Jól összekeverjük és megdagasztjuk. Dagasztás közben hozzáadunk 2 evőkanál tejfölt. A szokásosnál lágyabb, teljesen sima tésztát dagasztunk.

Lisztezett gyúródeszkára öntjük, és három cipót formázunk belőle. Kicsit ellapítjuk, és a tetejüket étolajjal megkenve, meleg helyen, letakarva kb. 40 percig pihentetjük.

Jól meglisztezet, vászon abroszon óvatosan nagyon vékonyra kihúzogatjuk a tésztát. Mikor már elég vékony, a tetejét 3 evőkanál zsírban elkevert 2 evőkanál tejföllel meglocsoljuk.

A mákos töltelékhez a mákot ledaráljuk, a cukorral és a reszelt citromhéjjal összekeverjük, és a reszelt almával egyenletesen a rétesre szórjuk.

A meggyes-darás töltelékhez a darát a tejfölben elkeverjük, a cukorral kikeverjük, és a tésztára kenjük, a meggyet egyenletesen rászórjuk.

A túrós töltelékhez a tojássárgáját a cukorral kikeverjük, hozzáadjuk a reszelt citromhéjat, az áztatott mazsolát és az áttört túróhoz keverjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, a túróhoz keverjük és egyenletesen a rétesre kenjük.

Az abrosz felemelésével a tésztát mindkét oldalról középig felcsavarjuk. Zsírozott tepsibe tesszük, a tetejét étolajjal, kenőtollal megkenjük. Fél órát pihentetjük.

Mikor megkelt, 180 fokra előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük. A tepsiből deszkára kiborítjuk, visszafordítjuk, és ruhával letakarjuk. Amikor félig kihűlt, szeleteljük.

Megjegyzés
Teljes siker! Az egész családnak nagyon ízlik. A receptet és a fotót Vizsyke küldte. Köszönjük!

Recept értékelése

0 / 5

0 értékelés

Ajánljuk még

Házi vaníliasodó
Recept
Egyszerű

Házi vaníliasodó

10 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.19.

Tarhonya
Recept
Egyszerű

Tarhonya

25 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

|

2025.02.18.

Hajtogatott tepertős pogácsa
Recept
Mester

Hajtogatott tepertős pogácsa

195 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

|

2025.02.18.

Szaftos zsebes karaj
Recept
Rafinált

Szaftos zsebes karaj

250 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.17.

Songoku rétes
Recept
Egyszerű

Songoku rétes

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Lengyel Erika szerző profilképe

Lengyel Erika

|

2025.02.14.

Friss receptek

Házi vaníliasodó recept
Recept
Egyszerű

Házi vaníliasodó

10 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.19.

Tarhonya recept
Recept
Egyszerű

Tarhonya

25 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

|

2025.02.18.

Hajtogatott tepertős pogácsa recept
Recept
Mester

Hajtogatott tepertős pogácsa

195 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

|

2025.02.18.

Szaftos zsebes karaj recept
Recept
Rafinált

Szaftos zsebes karaj

250 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.17.

Songoku rétes recept
Recept
Egyszerű

Songoku rétes

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Lengyel Erika szerző profilképe

Lengyel Erika

|

2025.02.14.

Házi majonéz recept
Recept
Egyszerű

Házi majonéz

5 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

|

2025.02.12.

Reszelt túrós sütemény recept
Recept
Egyszerű

Reszelt túrós sütemény

95 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

|

2025.02.09.

Friss sztorik

Hozzávalók sikeresen mentve a bevásárlólistába!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.