Elkészítés: A kel külső leveleit lebontottam, és a nagyobb levelek keményebb végeit levágtam, ezt egy kínai édes-savanyú étel készítésére használtam fel. A sárgarépát és a jégcsapretket zöldséghámozóval csíkoztam fel, az újhagymát hosszában kettévágtam, majd 3 cm-es darabokra. A fokhagymát szétnyomtam.
A kel leveleit meleg, sós vízbe áztattam éjszakára, majd reggel, a vízből kivéve nagyobb tálban összekevertem a többi hozzávalóval. Belekerült a csíkozott sárgarépa, a retek, az újhagyma, a fokhagyma, a gyömbér, a paprika (ami a hozzávalókban leírt módon igen csípős), a cukor, a szójaszósz és a halszósz, majd a só. Akkora edénybe raktam (eredetileg befőttes üvegbe is szokták), amiben minden elfért, és a hűtőbe tettem.
Másnapra kicsit már megvonult tartalma, így mivel kicsit összeesett, vágtam hozzá annyi uborkát, amennyi még belefért. Naponta megforgattam, és 5 nap alatt ért meg. Közben megkóstoltam, és mivel az eredeti ízhez képest savanyúsága enyhén csökkent, kevés almaecetet ismét tettem rá.
Az uborka tehát nem azonnal, hanem 1 nap után került hozzá. Mindenképpen javaslom az érlelést, mert így nagyon finom lett.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.