A pác összes hozzávalóját öntsük egy edénybe, és alaposan keverjük
össze. Helyezzük a csirkét a pácba, és forgassuk meg, hogy mindenhol bevonja a páclé, majd fedjük le az edényt, és a hűtőszekrényben legalább egy órán keresztül, de lehetőség szerint akár egész éjszakára hagyjuk a húst pácolódni.
Magas hőfokon melegítsük elő a grillt vagy grillező edényt, győződjünk meg arról, hogy a sütés előtt a rostélyokat tisztára dörzsöltük, és kissé beolajoztuk.
Vegyük ki a csirkét a pácból és tegyük félre a páclét. A félrerakott
páclevet öntsük át egy kisebb lábasba és egy percig forraljuk, majd ismét tegyük félre. Osszuk négy részre a csirkét és húzzuk fel a 4 bambusz sasliknyársra, minden nyársra körülbelül 5-6 darab csirke jut.
Mindkét oldalon 2-2 percig grillezzük a csirkét, vagy addig, amíg
megpirul. Vegyük közepesre a hőt és a csirkenyársak mellett süssük meg a zöldbabot is, közben locsoljuk meg a csirkét és babot a félrerakott páclével. Folytassuk pár percenként a forgatást és locsolást, amíg a saslikok külső szélei mázasak és ragacsosak lesznek és a csirke szépen átsül, ez összesen körülbelül 10-12 prcet vesz igénybe.
Forrón vagy szobahőmrsékleten tálaljuk, a felaprított chilivel díszítsük.
2025.02.12.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.