Forraljunk fel 1 liter tejet. Amikor felforrt, adjunk hozzá kb. 60 dkg lisztet, fokozatos keverés mellett. A liszt mennyisége változó lehet, a lényeg, hogy olyan állagú legyen a kapott tészta, hogy kihűlés után golyókat formázhassunk belőle és ne essenek szét.
Amikor kihűlt, adjuk hozzá a két tojást, jól keverjük össze, , de az állagra figyeljünk, hogy a tojások elkeverése után se legyen túl híg. Ha mégis híg lenne, adjunk hozzá fokozatosan kevés lisztet és jól keverjük el (nem könnyű keverni már ilyenkor, mert nagyon sűrű a tészta).
Formázzunk kb 3 cm átmérőjű golyókat, egy kis tálba tegyünk vizet, és abba a kezünket mártsuk bele a golyók formázásához, hogy ne ragadjon a kezünkre a tészta.
Süssük ki a golyókat úgy, hogy az olaj kb. a golyók negyedéig érjen. Kb annyit tegyünk egy serpenyőbe, hogy mindegyik mellett maradjon kb 1 cm hely, mert nagyon megnőnek sütés közben és ha nincs elég hely, nem lehet őket forgatni. Folyamatosan forgassuk mindet, minél többet forgatjuk, annál szebb golyó formára fog megsülni.
Először kis lángon süssük, amikor a külseje már láthatóan sültebb, felvehetjük magasabb fokozatra.
Ha kisült, keverjünk össze kakaót és cukrot, mi nem szeretjük a kevert kész kakaót, inkább saját ízlés szerint keverjük hozzá. Belemártogatjuk és fejeként megeszünk kb 10-13 db-ot is! :D
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.