A csirkemellet csíkokra vágjuk, tálba tesszük, majd 1-2 ek. olajjal meglocsoljuk, majd sózzuk, borsozzuk, a tex-mex keverékkel befűszerezzük, összekeverjük, és félretesszük.
Amíg a hús pihen előkészítjük a többi alapanyagot. A hagymát felkockázzuk, a kaliforniai paprikát csíkokra vágjuk, a fokhagymát összetörjük, a babnak és kukoricának a levét leöntjük. Ha ezzel megvagyunk, akkor egy megfelelő méretű serpenyőben kevés olajat felforrósítunk és megpirítjuk a fűszeres húst. Amikor kellőképpen megpirult, kiszedjük egy tálba és félretesszük, amíg a zöldségek elkészülnek.
A serpenyőbe beletesszük a hagymát és a paprikát (ha túl kevésnek találjuk a hús után visszamaradt olajat, akkor egy kicsit önthetünk hozzá). A zöldségeket kb. 10 percig pirítjuk (a hagyma szép „üvegesre” párolódik, viszont a paprika nem lesz se túl puha, se túl roppanós), közben hozzáadunk egy pici sót, borsot, belekeverjük a zúzott fokhagymát és a citrom levét. Jól összekeverjük, majd beletesszük a babot és a kukoricát, végül pedig a félretett húst. Pár perc alatt időnként megkeverve összeforraljuk.
A csípős szószhoz a hagymát és a fokhagymát feldaraboljuk, majd az összes hozzávalót turmixgépben összedolgozzuk. Az állaga kicsit hígabb, nem mártogatós jellegű.(A szósz hűtőben tartva sokáig eláll, ebben a formában grillezett húsok pácolásához is kitűnő.)
Tálaláskor a tortillákra halmozzuk a zöldséges húsos keveréket, rálocsolunk ízlés szerint a csípős szószból, majd feltekerjük a lapokat.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.