1/5 dkg élesztőt felfuttatunk 1 dl tejjel és 1 kávéskanál cukorral.
Hozzáadunk 1 kg félfogós lisztet, 1 púpos kávéskanál sót, 1 tojást, 1 csapott evőkanál zsírt és annyi langyos vizet, míg a tészta puha nem lesz és addig gyúrjuk, míg a tészta elválik a kézről és a táltól.
A tésztát kicipózzuk, 4 felé osztjuk és pihentetjük körülbelül fél órát.
Közben elkészítjük a zsemlés és a káposztás tölteléket.
A zsemlés töltelékhez: 3 db kiflit vagy zsemlét tejbe áztatunk, hozzáadunk 2 tojást, 3 nagy evőkanál cukrot, 2 csomag vaníliás cukrot, 1 kanál tejfölt és 1 jó púpos kanál túrót, majd az egészet jól összekeverjük.
A káposztás töltelékhez: 1 kg gyalult káposztát ízlés szerint megsózunk, 2 evőkanál olajon vagy zsíron megpirítunk, végül pedig ízlés szerint borsozzuk.
Ezután előkészítjük az asztalterítőt, belisztezzük, majd kinyújtjuk a tésztát.
A kinyújtott tésztákat megtöltjük a zsemlés illetve a káposztás töltelékkel, majd az asztalterítő segítségével föltekerjük.
Zsírral, vékonyan kikent tepsibe rakjuk és 200 fokos sütőben körülbelül 20 perc alatt készre sütjük.
A TV Paprika Édes nagyik finom sütik című műsorából.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.