Elkészítés: Először a töltelékeket készítjük el. A koktélrákos töltelékhez a nagyon apróra vágott fokhagymát kevés olívaolajon megfuttatjuk, hozzáadjuk a lecsöpögtetett koktélrákokat, pár percig pároljuk, majd beleöntjük a tejszínt is, sűrűre forraljuk, sózzuk, borsozzuk, majd a tűzről levéve, turmixgépben félig pépesítjük, de maradjanak benne darabkák is. Végül hozzákeverjük a felaprított petrezselymet.
A kukoricás töltelékhez egy serpenyőben olívaolajon megfonnyasztjuk az aprított lilahagymát, majd erre jön az aprított chili és fokhagyma, valamint a fűszerek. Illatosra pirítjuk, majd hozzákeverjük a paradicsompürét és az előzőleg megfőzött és leszűrt kukoricaszemeket. Amennyiben szükséges, egy korty vizet adhatunk hozzá, de nem szabad, hogy túl leveses legyen a töltelékünk, mert eláztathatja a tésztát. A legvégén aprított petrzselymet adunk hozzá, és ízesítjük sóval, borssal.
Ezt követően elkészítjük a tésztát. A lisztet és a sót beletesszük egy tálba. A közepébe mélyedést csinálunk, abba öntjük a hideg vizet, a fehérbort, majd az olvasztott, langyos vajat, jól összegyúrjuk, és homogénné, simára dolgozzuk.
A tésztát deszkán 1/2 cm vastagra kinyújtjuk. 12 cm-es átmérőjű kerek kiszúróval kiszaggatjuk. Mindegyik lapocska közepébe 1-1 kanálnyi tölteléket teszünk, majd félbehajtjuk, a szélét körülnyomkodva összefogjuk. Végül a töltött tésztákat sütőlemezre rakjuk, tojással megkenjük, és forró sütőben (vagy tűzhelyen bő olajban vagy zsírban) szép pirosra sütjük. Jó melegen tálaljuk!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.