Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Kapros tökfőzelék virslivel
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Tojásos nokedli fejes salátával
Finomfőzelék
Klasszikus túrógombóc fahéjas tejföllel
Dödölle - az eredeti recept
Rakott zöldbab darált hússal
Klasszikus stíriai metélt
Babgulyás
Klasszikus grízgaluska leves
Csupacsokis brownie
Kínai szezámmagos csirke
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Farsangi szalagos fánk
Klasszikus kuglóf
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Körömpörkölt csülökkel
Dubarry-csirkemell
Krémes spenótfőzelék
Kókuszhabos szelet recept
recept
Mester
Glutént tartalmazó gabonafélékTojásTej

Kókuszhabos szelet

60 perc
6 adag
Megfizethető
2021. 09. 25.

Elkészítés

  1. A lisztet összekeverjük a sütőporral és egy csipet sóval, majd hozzáadjuk a felkockázott hideg vajat, és elkezdjük összemorzsolni.
  2. Amikor már kellően morzsalékos, hozzákeverjük a porcukrot, majd hozzáadjuk az egész tojást, és gyors mozdulatokkal összegyúrjuk a tésztát.
  3. Ezután lisztezett sütőpapíron kinyújtjuk tepsi méretűre (20x30), majd a sütőpapírral együtt átemeljük a tepsibe.
  4. Előmelegített sütőbe tesszük, majd közepes hőmérsékleten 25-30 perc alatt szép zsemleszínűre sütjük. A sütőből kivéve a tepsiben hagyjuk teljesen kihűlni.
  5. A kókuszreszeléket egy teflon serpenyőbe tesszük, és kisebb hőfokon, állandó keverés mellett, pár pillanat alatt halványbarnára pirítjuk, majd teljesen kihűtjük. (Nagyon figyeljünk, mert könnyen megég!)
  6. A mascarponéhoz hozzáadjuk a vaníliás cukrot és a porcukrot, majd simára keverjük.
  7. 3 dl habtejszínt kemény habbá verünk, majd félretesszük.
  8. 1 dl habtejszínt forráspontig melegítünk, majd levesszük a tűzről, hozzáadjuk a porzselatint, és addig keverjük, míg teljesen feloldódik, és langyosra hűl.
  9. Ezután hozzáadjuk a mascarponekrémhez, simára keverjük, majd hozzáadjuk az előzőleg megpirított kókuszreszeléket, és szintén simára keverjük. (Egy evőkanálnyi kókuszreszeléket félreteszünka díszítéshez.)
  10. Ezután fakanállal, apránként hozzákeverjük az előzőleg keményre felvert habtejszínt arra figyelve, hogy a hab ne nagyon törjön.
  11. A tepsiben lévő, és teljesen kihűlt tésztát megkenjük a lekvárral, majd egyenletesen rákanalazzuk a kókuszhabot.
  12. Ezután megszórjuk a félretett kókuszreszelékkel, majd pár órára hűtőbe tesszük, hogy a kókuszhab kissé megdermedjen, és az ízek jól összeérjenek.
Megjegyzés
Tálalás előtt vegyük ki a hűtőből a süteményt, ízlés szerint szeleteljük fel, majd úgy kínáljuk.

Recept értékelése

0 / 5

0 értékelés

Friss receptek

Házi vaníliasodó recept
Recept
Egyszerű

Házi vaníliasodó

10 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.19.

Tarhonya recept
Recept
Egyszerű

Tarhonya

25 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

|

2025.02.18.

Hajtogatott tepertős pogácsa recept
Recept
Mester

Hajtogatott tepertős pogácsa

195 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

|

2025.02.18.

Szaftos zsebes karaj recept
Recept
Rafinált

Szaftos zsebes karaj

250 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.17.

Songoku rétes recept
Recept
Egyszerű

Songoku rétes

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Lengyel Erika szerző profilképe

Lengyel Erika

|

2025.02.14.

Házi majonéz recept
Recept
Egyszerű

Házi majonéz

5 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

|

2025.02.12.

Reszelt túrós sütemény recept
Recept
Egyszerű

Reszelt túrós sütemény

95 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

|

2025.02.09.

Friss sztorik

Hozzávalók sikeresen mentve a bevásárlólistába!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.