A lisztet összekeverjük a sütőporral és egy csipet sóval, majd hozzáadjuk a felkockázott hideg vajat, és elkezdjük összemorzsolni.
Amikor már kellően morzsalékos, hozzákeverjük a porcukrot, majd hozzáadjuk az egész tojást, és gyors mozdulatokkal összegyúrjuk a tésztát.
Ezután lisztezett sütőpapíron kinyújtjuk tepsi méretűre (20x30), majd a sütőpapírral együtt átemeljük a tepsibe.
Előmelegített sütőbe tesszük, majd közepes hőmérsékleten 25-30 perc alatt szép zsemleszínűre sütjük. A sütőből kivéve a tepsiben hagyjuk teljesen kihűlni.
A kókuszreszeléket egy teflon serpenyőbe tesszük, és kisebb hőfokon, állandó keverés mellett, pár pillanat alatt halványbarnára pirítjuk, majd teljesen kihűtjük. (Nagyon figyeljünk, mert könnyen megég!)
A mascarponéhoz hozzáadjuk a vaníliás cukrot és a porcukrot, majd simára keverjük.
3 dl habtejszínt kemény habbá verünk, majd félretesszük.
1 dl habtejszínt forráspontig melegítünk, majd levesszük a tűzről, hozzáadjuk a porzselatint, és addig keverjük, míg teljesen feloldódik, és langyosra hűl.
Ezután hozzáadjuk a mascarponekrémhez, simára keverjük, majd hozzáadjuk az előzőleg megpirított kókuszreszeléket, és szintén simára keverjük. (Egy evőkanálnyi kókuszreszeléket félreteszünka díszítéshez.)
Ezután fakanállal, apránként hozzákeverjük az előzőleg keményre felvert habtejszínt arra figyelve, hogy a hab ne nagyon törjön.
A tepsiben lévő, és teljesen kihűlt tésztát megkenjük a lekvárral, majd egyenletesen rákanalazzuk a kókuszhabot.
Ezután megszórjuk a félretett kókuszreszelékkel, majd pár órára hűtőbe tesszük, hogy a kókuszhab kissé megdermedjen, és az ízek jól összeérjenek.
Megjegyzés
Tálalás előtt vegyük ki a hűtőből a süteményt, ízlés szerint szeleteljük fel, majd úgy kínáljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.