Elkészítés: A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd elfelezzük. A tepsit szilikonos sütőpapírral béleljük. Az első tésztalapot tepsi nagyságúra nyújtjuk, majd a tepsibe helyezzük. A másik tésztadarabot a fagyasztóba tesszük, míg a töltelék elkészül.
A töltelékhez a tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük, majd a kókuszreszelékkel összekeverjük.
A tepsiben várakozó tésztát megkenjük a lekvárral, a meggyet elosztjuk rajta, és a kókuszos hbot elsimítjuk rajta. A fagyasztóból kivesszük a tésztánkat, és reszelőn ráreszeljük a kókuszos töltelékre.
180 fokra melegített sütőben 40 perc alatt megsütjük. A sütemény tetejét a sütés vége felé alufóliával letakarjuk, hogy meg ne égjen.
A bevonathoz vízgőz felett a hozzávalókat egy tálban elektromos keverővel sűrűsödésig keverjük, és a kihűlt süteményre öntjük. A tálcán megrázogatjuk, hogy mindenhova egyenletesen kerüljön. Szép, fényes mázat kapunk, de nem lehet késsel simítani, mert egyszerre köt. Kókuszreszelékkel megszórjuk, meggyel díszítjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.