Elkészítés: A lisztet sózzuk, majd tálba szitáljuk. Közben a szobahőmérsékletű tejfölbe morzsoljuk a szintén szobahőmérsékletű élesztőt, összekeverjük, és hagyjuk feloldódni. Az átszitált liszttel elmorzsoljuk a kissé lágyabb margarint, hozzáadjuk a feltört egész tojást és 1 db tojássárgáját, a tejfölben feloldott élesztőt és a pár csepp ecetet. A tésztát összeállítjuk, ha szükséges, hideg tejet adunk hozzá, hogy a tészta állaga megfelelő legyen.
A tésztát megfelezzük. Az egyikbe reszelt sajtot, a másikba pedig az apróra vágott kolbászt gyúrjuk bele. A bucikat letakarva 30-40 percig hagyjuk pihenni, illetve kelni.
Amikor duplájára nőttek, kb. 1 cm vastagságúra kinyújtjuk, pogácsákat szaggatunk, a sajtos tetejét bevagdossuk, a kolbászos sima marad, majd a tetejüket enyhén felvert tojással megkenjük, és sajttal, magvakkal megszórjuk.
Langyosra előmelegített sütőbe tesszük, és a hőmérsékletet 170-180 fokra emeljük, így a pogácsa fokozatosan emelkedik. A sütési idő kb. 35-40 perc. Ropogós, omlós lesz a pogácsa.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.