Elkészítés: Este 1 deci vízben (nem tejben) 3-4 dkg (3-4 kanálnyi) teljes korpával együtt búza- vagy rozslisztet (esetleg zabpelyhet) beáztatunk. Az éjszakai erjedés közben vegyi átalakulás megy végbe a beáztatott anyagban. (Ennek tulajdonítható a Kolláth-reggeli tápértéke.) Ugyancsak este kevés vízbe áztassunk kb. 1,5 dkg mazsolát vagy más, apróra vágott aszalt gyümölcsöt: fügét, szilvát körtét, esetleg datolyát, stb. Reggel a kettőt egy edénybe öntsük össze, és aprítsunk vagy reszeljünk bele 1 almát (kb. 10 dkg) vagy más gyümölcsöt (eper, cseresznye, szilva, barack) a vidék és évszak szerint. Adjunk hozzá egy kiskanál mézet, 1 kanál apróra vágott diót vagy mandulát, ezenkívül 1-2 kanál citromlevet. Nagyon fontos a liszt és a gyümölcs. A liszt szénhidrátja semlegesíti a gyümölcsben lévő savat.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.