Elkészítés: A szeletelt húst bőven megszórjuk őrölt borssal, bekenjük a zúzott fokhagymával és a mustárral, üvegtálba tesszük, és leöntjük annyi étolajjal, hogy ellepje. A meghámozott vöröshagymákat kisebb cikkekre vágjuk, a páchoz adjuk, majd átforgatjuk a hússzeleteket, hogy közöttük is legyen olaj. Frissentartó fóliával befedjük a tálat, és hűtőben tartjuk 1-2 napig. Közben többször átforgatjuk a szeleteket, ügyelünk arra, hogy az étolaj mindig ellepje.
Az elkészítés reggelén korán lecsepegtetjük a szeleteket, megszórjuk ízlés szerint sóval, megfelelő méretű tepsibe helyezzük, majd rászűrjük a pácoló olajat, ha kell, még öntünk hozzá, el kell lepnie a szeleteket. A biztonság kedvéért adhatunk hozzá 0,5 dl vizet, s alufóliával *légmentesen* lezárjuk. A tűzhely sütőjét begyújtjuk, a legkisebb fokozatra állítjuk, és a húst 4-5 órán keresztül konfitáljuk.
A zöldfűszeres rizshez üvegesre pirítunk 1 kisebb fej felaprított hagymát, hozzáadunk 2 dl rizst, sóval, borssal, ételízesítővel ízesítjük, s a szükséges mennyiségű viz hozzáadásával pároljuk. Amikor majdnem puha, bőven megszórjuk az apróra vágott zöldfűszerekkel.
A megtisztított hagymákat 3 mm-es karikákra vágjuk, lisztben megforgatjuk, szitán lerázzuk róla a felesleges lisztet, majd forró zsiradékban ropogósra sütjük.
A burgonyát meghámozzuk, vékony hasábokra vágjuk, és pirosra sütjük.
A puhára párolódott-sült marhahúst a rizzsel, a burgonyával és a ropogós hagymával tálaljuk.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.