Elkészítés: A sertéscombot sózzuk, bedörzsöljük a durvára darált borssal, és egy mélyebb tálba tesszük. Mellérakjuk a bazsalikomot, a rozmaringot, a negyedekbe vágott vöröshagymát, a fokhagymát és a babérlevelet. Olajat öntünk rá, és 1 napra a hűtőbe tesszük.
Másnap a hús miden oldalát kevés zsírban hirtelen megpirítjuk, hogy kérget kapjon, majd egy magasabb falú tepsibe vagy lábasba tesszük, köré rakjuk a felkarikázott zöldségeket, ráöntjük a páclevet a fűszerekkel együtt, és felöntjük annyi olvasztott zsírral, hogy ellepje. Az edényt a sütőbe tesszük, és a legkisebb fokozaton 4-5 órát sütjük.
Ha megsült a hús, kivesszük a zsírból. A zsírt leszűrjük.
A zöldségekből mártást készítünk. Egy edényben a cukrot aranybarnára pirítjuk, rádobjuk a leszűrt zöldségeket, és 10-15 percig tovább pirítjuk. A rozmaringágat és a babérleveleket kidobjuk belőle. Rátesszük a paradicsompürét, a mustárt, és együtt 8-10 percig tovább pároljuk. Felöntjük a vörösborral és egy kevés vízzel, kiforraljuk, ízesítjük sóval, borssal, ha szükséges, majd botmixerrel leturmixoljuk, és a felszeletelt hússal tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.