Elkészítése: Először elkészítjük a piskótát. A tojások fehérjét és sárgáját külön választjuk, a sárgákkal habosra keverjük a porcukrot, majd hozzáadjuk a lisztet, és ezzel is elkeverjük. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, és beleforgatjuk a sárgákba. Az így elkészült masszát sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, és 220 fokon kb. 25 percig sütjük.
Közben elkészítjük a tölteléket:
A szőlőszemeket leválasztjuk a fürtről, félbevágjuk és kimagozzuk. A kimagozott szőlőszemeket a Martiniban 1 percig pároljuk, majd leszűrjük.
A piskótát kivesszük a sütőből, konyharuhára borítjuk, lehántjuk róla a sütőpapírt. Miután hagytuk kissé kihűlni, 8 evőkanál szüredékkel megöntözzük.
A tejszínt felverjük a vaníliáscukorral, belekeverjük a citromhéjat, majd belemorzsoljuk a túrót és krémesre keverjük.
A piskótára kenjük a túrókrémet, rászórjuk a szőlőszemeket, és feltekerjük.
Felverjük az 1,5 dl tejszínt a habfixálóval, csillagcsőrös habzsákba töltjük, és ezzel díszítjük a piskóta tetejét, majd megszórjuk pisztáciával.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.