A kelt megtisztítjuk, cikkekre vágjuk, kitorzsázzuk, és sós vízben puhára főzzük. Utána nemcsak lecsepegtetjük, hanem ki is nyomkodjuk és átdaráljuk. A morzsával és a tojással összedolgozzuk, borssal, majoránnával fűszerezzük. A sütőt 200 fokosra (gáz 6. fokozat) bemelegítjük. A csirkét megtisztítjuk, és tíz percre vízbe áztatjuk, hogy a bőre megpuhuljon. Ujjunkkal óvatosan a bőr alá nyúlunk, fellazítjuk, és a kelkáposztás vagdalékot ebbe az üregbe nyomkodjuk. A bőrt az eredeti formára visszahúzzuk, fogvájóval vagy hústűvel a húsra tűzzük. Az így előkészített szárnyast a szalonnaszeletekbe göngyöljük, esetleg zsineggel át is kötjük, hogy a szalonna mindenütt betakarja. Tűzálló tálra fektetve a sütőbe tesszük, és körülbelül egy óra alatt megpuhítjuk, megpirítjuk. Akkor jó, ha a szalonna már jó ropogós. A pecsenyét a sütőből kivéve tíz percig pihentetjük, a zsineget lebontjuk róla, a fogvájót vagy a hústűt eltávolítjuk, és a csirkét feldaraboljuk. Tálra fektetve, mindegyik szeletet szalonnával koronázzuk. Burgonyapüré illik hozzá.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.