Elkészítés: A cukrot a vaníliával, gyömbérrel, a 2 egész tojással konyhai robotgéppel krémes-fehérre habosítom. A vajat felolvasztom. A körtét meghámozom, felét apró kockákra vágom, másik felét botmixerrel pürésítem. A lisztet, keményítőt, sütőport, mandulát egy tálban összekeverem.
Folyamatos keverés mellett a tojásos krémhez adom előbb a körtepürét és a narancslevet, majd a vajat, végül kanalanként a mandulás-lisztes keveréket. A jól kikevert tésztába szórom az apró körtekockákat, melyeket egy nagy kanállal forgatok a masszába. Sütőpapírral kibélelt őzgerincformába simítom a tésztát, 180 fokra előmelegített sütőben 40 perc alatt megsütöm (tűpróbával érdemes ellenőrizni, hogy a belseje is átsült-e rendesen, de ügyelni kell, hogy ne száradjon ki). Egy sütőpapírt meghintek porcukorral, erre borítom a kész hasábot.
Miután kihűlt, vízgőzön felolvasztom a csokoládét, hozzákeverem a vajat, széles pengéjű, vízbe mártott késsel beburkolom a süteményt. Villával hullámosra csíkozom, a cukorgyöngyökkel megszórom. Szobahőmérsékleten hagyom megszilárdulni, kicsit nagyobb, mint 0,5 cm-es szeletekre vágva kínálom.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.