Elkészítés: A tésztához elmorzsoljuk a vajat liszttel, majd hozzáadjuk a sót, a cukrot és a tojások sárgáját, valamint a tejfölt, és tésztává gyúrjuk. Letakarva 30 percen át pihentetjük.
A körtét megtisztítjuk, négybe vágjuk, és a magházukat is eltávolítjuk. A cikkeket vékonyra szeleteljük. Forrásban levő vízbe tesszük a körteszeleteket, és 3-4 percen át főzzük, majd leszűrjük, lecsepegtetjük.
Pihentetés után lisztezett deszkán kinyújtjuk a tésztát, és egy 26 cm-es alacsony peremű piteformát kibélelünk a tésztával. A túllógó részeket körben késsel levágjuk. A tésztát jól odanyomkodjuk a forma széléhez. A tészta alját megszurkáljuk több helyen. A tésztára sütőpapírt teszünk, és babbal vagy rizzsel megtöltjük. (Ez azért fontos, hogy a tészta szépen megtartsa a formáját.) Előmelegített, 180 C-fokos sütőbe tesszük, 10 percen át sütjük.
A sütőből kivesszük, a papírt kiemeljük a nehezékkel együtt. Összekeverjük a körtét cukorral, a fahéjjal, a citrom reszelt héjával és levével, majd a tésztára tesszük. Visszatesszük a sütőbe, további 25 percen át sütjük.
Közben elkészítjük a habot: a fehérjét habbá verjük, majd 2 részletben hozzáadva a cukrot tömörebb habot készítünk. Végén a keményítőt és az ecetet is hozzáadva még fél percig verjük. A habot kanállal eloszlatjuk a sütőből kivett lepényen, majd a sütőbe visszatéve 10 perc alatt rásütjük a habot.
A sütőből kivéve kicsit pihentetjük, majd tálaljuk. Melegen és hidegen is ízletes.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.