Elkészítés: A körtét megpucoljuk, félbevágjuk, magházát kivágjuk. A domború felét bevagdossuk, citrommal meglocsoljuk.
Egy 30x40 cm-es tepsit kivajazunk, lisztezünk. A vajat 20 dkg cukorral habosra keverjük, majd egyesével hozzáadunk 4 tojást. A lisztet összekeverjük a sütőporral, és a tojásos krémhez adjuk, felváltva a 2,5 dl tejszínnel, hozzáadjuk a reszelt citromhéjat is.
A tésztát beleöntjük a tepsibe. A körtéket belenyomkodjuk a masszába. A maradék 4 tojást elkeverjük a tejföllel és 10 dkg cukorral, és a körtékre öntjük.
170 fokos sütőben 30 percet sütjük, majd kivesszük, a tetejét megszórjuk 1-2 kanál barnacukorral, majd további 15 percre visszatesszük a sütőbe.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.