Elkészítés: A tojássárgákat a vajjal nagyon jól kikeverjük, hozzákeverjük a cukrot és végul a tojásfehérjékből vert habbal a lisztet óvatosan belevegyítjük. Vaníliával és rummal ízesítjük. Kikent mély tepsibe öntjük 3-4 cm vastagságban, és jó meleg sütőben kb. 40 percig sütjük. Ha megsült, kiszaggatjuk félhold alakúra, és bármilyen fondánnal bevonjuk.
Fondán: 20 dkg cukrot másfél dl vízzel főzni teszünk, ha forr, a habot ecsettel vagy kiskanállal leszedjük, utána egy negyed citrom levét belecsavarjuk. Arról tudjuk meg, mikor kész a fondán, hogy egy csésze hideg vízbe tiszta fakanalat mártunk, onnan a forró szirupba mártjuk, és ismét a hideg vízbe. Ha a kanál végén lévő masszát formálni tudjuk, kész a fondán. Ebbe a masszába tehetünk csokoládét, eperaromát stb., íztől függően.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.