Elkészítés: A gombócokhoz szükséges lisztet, tojást egy tálban összekeverem, és annyi vizet teszek apránként hozzá, hogy a gyúrt tésztám középkemény legyen. Összegyúrom, majd gyúródeszkán vékonyra kinyújtom.
A szalonnát és a hagymákat apróra vágom, és a szalonna kisült zsírjában, plusz némi hozzáadott zsírral megpirítom a hagymát, végül hozzáadom a paprikát, sót.
A megpirult hagymás szalonnát a tésztára kenem, majd elkezdem feltekerni. 2 tekerés után mindig elvágom hosszában ill. félben is a tésztacsövet, és átkötöm a végeinél.
Rántott levest készítek: fazékban olajon megpirítom a lisztet, felengedem a vízzel, és hozzáadom a fűszereket. Egyet forralom, majds belerakom a gombócokat. Ha feljönnek a tetejére, még hagyom kb. 10 percig főni, hogy teljesen megpuhuljon a tészta.
Tálalhatjuk a levest a kötött gombócokkal, de ehetjük külön is, első fogásként a levest, másodikként pedig a tésztát valamilyen mártással kísérve.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.