Elkészítés: A piskótához válasszuk szét a tojásokat. A sárgájához adjuk hozzá a nyírfacukrot, és keverjük fehéredésig. Öntsük bele az olajat és a joghurtot, alaposan keverjük el. Szitáljuk össze a lisztet a sütőporral, a szódabikarbónával és a sóval. Keverjük hozzá a tojássárgájához, végül óvatosan forgassuk bele a tojások habbá vert fehérjét. Simítsuk sütőpapírral bélelt tepsibe, és 180 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig süssük.
Amikor a piskóta kihűlt, húzzuk le róla a sütőpapírt, és vágjuk félbe. Az egyik lapot tegyük vissza a tepsibe.
A vaníliás krémhez keverjük el a pudingporokat egy kevés tejjel és a 4 tojássárgával. Amikor már csomómentes, öntsük fel a többi tejjel, adjuk hozzá a folyékony édesítőt, szórjuk bele a vaníliát, és állandóan kevergetve főzzük, amíg besűrűsödik. Húzzuk le a tűzről, és több részletben forgassuk bele a kemény habbá vert tojásfehérjét. Tegyük vissza a tűzre, és főzzük még néhány percig. Ha már elkezd pöfékelni, akkor kész van. :-)
Simítsuk a krémet a piskótalapra, és hagyjuk teljesen kihűlni. (Dermedhet egy egész éjszakát is, ráérnek reggel az utolsó simítások).
Végül a hideg(!) tejszínt verjük habbá a habfixálóval és a nyírfacukor porral. Kenjük el a vaníliás krém tetején. A másik piskótalapot vágjuk 24 egyenlő részre, és rakosgassuk ki vele a süti tetejét. Még néhány óra dermedés a hűtőben, és lehet szeletelni. :-)
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.