Elkészítés: A kakaós krémhez simára keverjük a vajat, a rumot, a kakaóport és a cukrot. A masszához megpuhítjuk a vajat, tálba szórjuk a kekszport. Hozzáöntjük a cukrokat és a kókuszreszeléket, majd összegyúrjuk, közben annyi tejet öntünk hozzá, hogy gyúrható legyen, ne morzsálódjon. Rummal ízesítjük, és 25 részre osztjuk.
Kúpot formálunk belőlük, ez lesz a pingvinek teste. Egy fakanál
segítségével lyukat fúrunk beléjük, és ezt (habzsák segítségével)
megtöltjük a kakaós krémmel. A kúpokat a kekszekre nyomkodjuk és
hűtőbe téve dermedni hagyjuk őket.
A fehér csokit vízfürdőn megolvasztjuk, elkeverjük az olajjal. Belemártjuk a pingvineket, és hagyjuk megdermedni (fagyasztóban 20-30 perc). Ezután az étcsokit olvasztjuk meg, de ebbe már nem mártjuk bele őket teljesen. A marcipánmasszát befestjük az ételfestékkel, és
megformázzuk a csőrüket. A szemeket fogpiszkálóval festjük fel a
maradék étcsokiból.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.