Elkészítés: 45 dkg liszthez hozzáadunk 5 dkg margarint, a sóval, az ecettel, a tejföllel és egy kevés hideg vízzel rétestésztát gyúrunk belőle. A maradék margarint 5 dkg liszttel összegyúrjuk.
A tésztát téglalap alakúra nyújtjuk, és a lisztes margarint rákenjük. 20 percenként hajtogatjuk, a köztes időben hűtőben pihentetjük. Ezt háromszor megismételjük.
Ezután kinyújtjuk, derelyevágóval 1,5 centiméteres csíkokat vágunk az 1 cm
vastagra kinyújtott tésztából, és rátekerjük kb. 1,5 cm átmérőjű, 15 cm hosszú csövekre. Tepsire rakjuk, és 200 fokos sütőben kb. 40 percig sütjük.
Még melegen kihúzzuk belőle a pálcikákat, és ha kihűlt, megtöltjük
a habosra kevert sajtos töltelékkel, végül a rolók mindkét végét reszelt sajtba mártjuk.
Körülbelül 30 darab rolónk lesz.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.