Elkészítés: A burgonyát aprófogú reszelőn lereszelem. A darált húst, az ételízesítőt, a borsot és a paprikát rászórom. Az apróra vágott hagymát és az áttört fokhagymát hozzáadom, végül beleteszem a tojásokat és a sót, jól összegyúrom.
Kb. 40 gombóc készíthető belőle (ne legyenek nagyok a gombócok, mert a nyers krumplinak is át kell sülnie a hússal együtt). Forró olajban világosbarnára sütöm.
A zellergumót megtisztítás után vékony csíkokra vágom, és sós vízben (kb. 2 liter) puhára főzöm.
Másik edényben 2 liter vízhez adok 1 evőkanál cukrot, 1 kiskanál sót, 3 evőkanál ecetet és egy pici őrölt fehérborsot. Ebbe szedem bele a megfőtt zellert, és addig hagyom benne, amíg elkészül a tartármártás.
A tejfölt, a majonézt, a mustárt, csipetnyi fehérborsot és sót, 1 evőkanál cukrot összekeverek. A kihűlt és lecsepegtetett zellert óvatosan beleforgatom. Aprított petrezselyemmel
díszítem.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.