1 kg főtt, áttört burgonyát lehűtünk, sózzuk, és annyi liszttel, amivel jól tudunk dolgozni, összegyúrjuk. Ha nehezen megy, akkor sem szabad hozzáadni pl. tejet, tojást, vizet, zsiradékot, stb. Tilos!
Fél cm vastagra kinyújtjuk, fagyos zsírral megkenjük. Aki a zsírt már semmilyen körülmények között nem használja, sütőmargarinnal helyettesítheti. De: nem lesz ugyanolyan!
Feltekerjük szorosan, és sodrófával szalagra lapítjuk, kb. 8-10 mm vastagra. Tetejét megkockázzuk - a felső réteget átvágva, és 4-5 cm széles darabokra szeleteljük.
A sütés a lelke: serpenyőben, mindkét oldalát fedő alatt, lassú lángon sütjük. Az edényben csak egy diónyi zsiradékot melegítünk fel, a süléshez szükséges mennyiség a pogácsákból kiolvad. A fedőt elég gyakran meg kell törölni, hogy a felcsapódó gőz ne csöpögjön vissza. A pogácsák mindkét oldalát a fenti módon pirosra sütjük.
Melegen-forrón-frissen egyszerűen fenséges.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.